#3 Erika Holst

bild-2”Hockeyn är en sport av män, för män, till män”, säger Erika Holst. Men det vill hon ändra på.

Holst är ansvarig för damhockeyn i Svenska ishockeyförbundet. Redan för 20 år sedan bröt hon ny mark då hon var första tjej i tv-pucken. Vid slutet av sin karriär hade hon samlat på sig hela 327 landskamper vilket är det mesta inom svensk hockey någonsin.

Hon talar om bristande förutsättningar för tjejer som vill spela hockey i Sverige idag och hur hon kände sig utanför och ledarna glömde bort henne i tv-pucken. Vi berör det positiva med att Leif Boork är assisterande förbundskapten i Damkronorna men också när han faktiskt borde sätta punkt.

Det handlar om galler, tacklingsförbud, rosa hockeytröjor och om hur spelarna anses som gnälliga när de ställer krav. Holst svarar också på frågan när den första kvinnliga hockeyspelaren kommer in i Hall of Fame och hur länge det dröjer innan hon blir förbundskapten.

Intervjuar gör: Cecilia Edström

Lyssna på avsnittet genom att klicka HÄR.

———–

Ladda ner appen Acast från Appstore, Google Play eller www.acast.com för att lyssna och prenumerera på Sportpodden med Edström & Åberg. Genom att lyssna via Acast får ni bilder, länkar, videos och annat extramaterial levererat till våra podcasts. Tack för att ni stödjer oss.

Märkt , ,

En tanke på “#3 Erika Holst

  1. […] och högt över mitt huvud?) och deras utmärkta samtal med en av svensk damhockeys stora, Erika Holst. Holst behandlar bland annat ämnet tacklingar inom damhockeyn (jag tröttnar mer och mer på mig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: