#10 Elsa Wiksten

Elsa WikstenDen som har sett Skellefteå AIK på hemmaplan de senaste två decennierna kan inte ha undgått låten ”My hometown” med indiepop/rockbandet The Wannadies med Pär Wiksten på sång och frun Christina på sång och keybord – en låt lika förknippad med Skellefteå AIK som de svartgula färgerna.

För några år sedan pausade bandet men Pär och Christinas dotter Elsa har tagit  Skelleftearvet vidare.

Redan när hon var sex år gjorde hon tillsammans med pappa Pär ”Hela Sveriges AIK”. En låt som fick stor uppmärksamhet och numera spelas inför varje hemmamatch i Skellefteå Kraft Arena.

När Skellefteå fjol – alltså 2013 – tog det efterlängtade första SM-guldet sedan 1978 gjorde hon ett bejublat och känslosamt uppträdande på Möjligheternas torg i Skellefteå. Hon krävde att lagkaptenen Jimmie Ericsson skulle sjunga med, och inför 10 000 personer framträdde för guldfirande fans.

Elsa är inte bara ett stort Skelleftefan, hon har också startat upp sitt eget hockeylag – Skellefteå AIK – i Stockholm, och träningarna bedriver de i Vasaparken.

I Sportpodden med Edström och Åberg berättar 10-åriga Elsa om sin kärlek till laget och hennes tankar om bland annat Johan Forsberg som gick till Luleå inför årets säsong.  Vi snackar också om hur det känns att höra sin egen låt spelas på ishallen inför match och vad hon tänkte när pappa Pär började gråta på scenen.

Dessutom talar hon om chanserna att AIK ska ta ytterligare ett guld och om hon i så fall skulle kunna ställa sig på torgscenen igen.

Intervjuar gör Cecilia Edström.

Lyssna på avsnittet genom att klicka HÄR.

————

Ladda ner appen Acast från Appstore, Google Play eller www.acast.com för att lyssna och prenumerera på Sportpodden med Edström & Åberg. Genom att lyssna via Acast får ni bilder, länkar, videos och annat extramaterial levererat till våra podcasts. Tack för att ni stödjer oss.

Annons
Märkt , , ,

2 tankar om “#10 Elsa Wiksten

  1. Ulla-Britt Olsson skriver:

    Elsa -du är fantastisk både vad gäller sången och pratet, man blir stolt över att man är ” lite lite” släkt med dig. Kram

  2. Ulla-Britt Olsson skriver:

    Nu är det bara jag igen som tycker till, trots att du stod på scenen med hela guldlaget igår.
    Du är bäst Elsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: