#23 Ida Ingemarsdotter

Processed with VSCOcam with a8 presetSedan 2010 har Ida Ingemarsdotter radat upp medaljer av olika valörer under varje mästerskap och om en månad kan det bli fler för då börjar VM i Falun – det första mästerskapet i längdskidor på svensk mark sedan 1993. I Sportpodden med Edström och Åberg berättar Ida om sitt VM-mål, upplägget för att mästerskapsbubblan inte ska spricka och hur landslaget ska överlista ärkerivalen Norge – igen.

Under VM i Holmenkollen 2011 fick Ida uppleva vad ett massivt publiktryck ute i spåren kan betyda. Nu hoppas hon att svenska folket strömmar till och bidrar till samma stämning som i Oslo – för som hon själv säger ”det kommer att bli en invasion i spåren från väst”… Hon berättar också att det inte är helt ovanligt att den norska publiken ibland psykar de svenska åkarna ute i spåren…

Under förbundskaptenen Rikard Grips ledning skrev dam- och herrlandslaget i längdskidor historia med sina 11 OS-medaljer i Sotji ifjol. Alla minns vi damlandslagets fenomenala prestation i stafetten som gav dem – Svenska Dagbladets prestigefyllda bragdguld. På måndag kan det bli fler utmärkelser till prisskåpet då Ida tillsammans med Charlotte Kalla, Anna Haag och Emma Wikén är nominerad till flera kategorier i årets Idrottsgala. Under samma kväll har stafettlaget dessutom chans att vinna Radiosportens Jerringpris.

Foto och intervju: Linda Åberg.

Lyssna på avsnittet HÄR.

————

Ladda ner appen Acast från Appstore, Google Play eller www.acast.com för att lyssna och prenumerera på Sportpodden med Edström & Åberg. Genom att lyssna via Acast får ni bilder, länkar, videos och annat extramaterial levererat till våra podcasts. Tack för att ni stödjer oss.

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: