#24 Irma Johansson Öberg

Processed with VSCOcam with a7 presetDet är dagen efter 2015 års Idrottsgala. I hotellobbyn på Scandic Malmen på Södermalm i Stockholm sitter kvinnan som stal showen fullständigt mitt framför ögonen på landets idrottselit. Det är Irma Johansson Öberg, 82 år från Kalix, som i stafetten på OS 1960 i Squaw Valley tog guld. På Idrottsgalan delade hon tillsammans med lagkamraten Britt Strandberg ut Bragdmedaljen till Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla för deras stafettguld i Sotji.

I Sportpodden med Edström och Åberg berättar Irma om en svunnen tid. Tiden då hon började åka skidor, hur hon valde träning framför mat under en period, det fantastiska med Prins Bertil och hennes oro för dagens skidåkare.

Hon berättar också om Sixten Jernberg och hur han vallade bort dem men också hur han var uppmärksam på orättvisor och tog parti för kvinnorna under en resa till Ryssland.

Foto och intervju: Cecilia Edström.

Lyssna på avsnittet HÄR.

————

Ladda ner appen Acast från Appstore, Google Play eller www.acast.com för att lyssna och prenumerera på Sportpodden med Edström & Åberg. Genom att lyssna via Acast får ni bilder, länkar, videos och annat extramaterial levererat till våra podcasts. Tack för att ni stödjer oss.

Märkt , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: